Ekonomi

‘Türk Yüzyılında Küreselleşen Madencilik’ panelinde madenlerin ekonomiye kazandırılmasının önemi tartışıldı.

‘Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’ kapsamında ‘Türk Yüzyılında Küreselleşen Madencilik’ konulu panel düzenlendi. Panelde madenlerin ekonomiye kazandırılmasının değeri anlatıldı. madenler; Türkiye’nin doğalgaz ve petrolde stratejik çıkarı olduğundan bahsedildi.

‘Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’ kapsamında ‘Türk Yüzyılında Küreselleşen Madencilik’ konulu panel düzenlendi. Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Gurur Kalaycı, Altın Madencileri Derneği (AMD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer ve Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı Lideri Prof. Türkiye.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. bir departman olarak bakıyoruz inşaat dalının varlığı madenlerin varlığına bağlıdır.Demir çelik gibi madenlere ihtiyacımız var.Madencilik tüm hayatımızı kapsıyor.İnsanoğlu Madenleri işleyerek günümüz modern uygarlıklarına ulaştık. 2022’de doğalgaz ve petrol için 50 milyar dolar ödemiş olacağız. 2022’de kömür için 4.5 milyar dolar ödedik. Alüminyum, bakır, demir ve çelikte dışa bağımlıyız. mayınlar çok önemli” dedi.

Bor madeni hakkında bilgiler paylaşan Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, “Bor madeninde kalite, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik konularını ön planda tutuyoruz. Dünya bor rezervinin yüzde 73,6’sı Türkiye’de. En kaliteli bor madeni.” Bor madeninin yüzde 51’i cam sanayinde, yüzde 17’si tarımda, yüzde 14’ü ise seramik alanında kullanılıyor. Bor madeni doğal olarak rastgele değiş tokuş edilmiyor, bu yüzden müşterilerle fiyatlandırma yapabiliriz.” – İSTANBUL

haber-konak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu