İş

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik BM Genel Merkezi’nde konuştu

Gedik Holding Yönetim Kurulu Lideri Hülya Gedik, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde düzenlenen 9. Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Zirvesi’nde konuştu.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, The Royal Academy of Science International Trust (RASIT) ve Birleşmiş Milletler iş birliğiyle 8-9 Şubat tarihlerinde “Bilimde Kadın Liderliği ve Yeni Dünya için Sürdürülebilirlik” başlığı altında düzenlenen etkinlikte, Etkinliğe dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanları ve iş insanları ile sivil toplum kuruluşları katıldı. Kurum liderleri ve kanaat önderleri bir araya geldi.

Zirvedeki tek Türk iş kadını olan Hülya Gedik, sanayi, üretim, eğitim, Ar-Ge, teknoloji ile ilgili sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve sürdürülebilir kalkınmada kadının rolüne ilişkin bir konuşma yaptı.

Çiğneme; Ayrıca eğitim, yoksulluk, sağlık ve çevre gibi küresel ölçekte öne çıkan kritik konuları ele alarak sürdürülebilir kalkınma için çalışan uluslararası sivil toplum kuruluşu RASIT’te Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

“Cinsiyet eşitsizliği çok yaygın bir sorundur”

Açıklamada, BM Genel Merkezi’nde konuşmasına yer verilen Gedik Holding Yönetim Kurulu Lideri Hülya Gedik, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ndeki birçok konunun kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesiyle ilgili olduğunu, dolayısıyla kadınların birçok nedenden etkilendiğini belirtti.

“Kadın yapamaz” görüşünün tamamen yıkılması gerektiğini belirten Gedik, kadını hayatın her alanına dahil etmek ve kadınları farklı iş kollarına yönlendirmek için hem Gedik Holding hem de İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yaptıkları çalışmalardan bahsetti. erkeklerin hakimiyetinde olduğu biliniyor. Kalkınma Hedeflerine hizmet ettiklerini açıkladı.

Gedik, dünya nüfusunun yüzde 50’sini kadın ve kız çocuklarının oluşturduğunu kaydederek, küresel potansiyelin yarısının kadın ve kız çocuklarının elinde olduğunu ancak günümüzde cinsiyet eşitsizliğinin çok yaygın bir sorun olduğunu, bu nedenle kadınların ve kız çocuklarının potansiyellerini tam olarak ortaya çıkaramadıklarını vurguladı. .

Hülya Gedik, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 5’incisi olan ‘cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve tüm kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi’ yönündeki çalışmaların artırılması büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Birçok sektörde kadınlar her kademede istenilen seviyeye ulaşamıyor.”

Gedik Holding Yönetim Kurulu Lideri Gedik, faaliyet gösterdikleri metal bölümünde kadınlara yönelik fırsatların sınırlı olduğunu belirterek, tüm dünyada metal bölümünde faaliyet gösteren şirketlerde çalışan kadın oranının yüzde 3 ile yüzde 29 arasında değiştiğini açıkladı. yönetici kademelerinde ise bu oranın ortalama yüzde 20 olduğu görülmektedir.

Kadınların birçok sektörde her kademede istenilen düzeyde yer alamadığını kaydeden Gedik, kadınların üretim, sanayi, girişimcilik, Ar-Ge, yüksek teknoloji, inovasyon, yazılım, yapay zeka ve dijital alanlarda daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

Gedik, bu amaçla yönettikleri tüm organizasyonlarda kapsamlı ve sonuç odaklı çalışmalar yürüttüklerini, kuruluşların 5 yıllık stratejik planlarında bu doğrultuda amaç ve hedefler belirlediklerini belirterek, Gedik Holding ve İstanbul Gedik’in Üniversite, 2016 yılında uygulamaya koyduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini tüm süreçlerinde benimsemiştir. diye vurguladı.

Mühendislik alanında çalışan ve okuyan kadın ve kızların bölümde daha fazla fırsat bulabilmek için daha çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen Gedik, “İstek, yetenek ve bilgi sahibi olduğu sürece herkes her işi yapabilir.” İfadesini kullandı.

haberuzundere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu